Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-03@15:23:06 GMT

اول راویِ «بانوی سردار» و الگوی زن ایرانی

تاریخ انتشار: ۱۳ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۰۰۶۵۲۱

اول راویِ «بانوی سردار» و الگوی زن ایرانی

به گزارش گروه تحلیل، تفسیر و پژوهش های خبری ایرنا، بانوی سردار نام سریالی ایرانی ساخته «پرویز شیخ طادی» است. این مجموعه در ۱۲ قسمت ۴۰ دقیقه‌ای تولید و از مرداد ۱۳۹۸ از شبکه سه سیما پخش شد.

بانوی سردار بخشی از زندگی بی‌بی مریم ملقب به سردار مریم را روایت می‌کند. بی بی مریم خواهر  «سردار اسعد بختیاری» با ایستادگی مقابل ظلم خوانین در منطقه بختیاری، بین مردم محبوبیت زیادی کسب کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«علی‌مردان خان» فرزند او هم با وحدت بخشیدن بین اقوام ترک و لر، توانست مقابل نیروهای انگلیسی که از حمایت حکومت مرکزی برخوردار بودند مقاومت کند.

داستان «بانوی سردار» برگرفته از واقعیت‌های تاریخ معاصر است؛ ماجرایی که به مبارزات ایل بختیاری به رهبری یک بانوی شجاعِ ایرانی، با ظل‌السلطان قجری و انگلیسی‌ها می پردازد.  بانوی سردار از مبارزان دوره مشروطیت و مشوق اصلی برادرش سردار اسعد بختیاری جهت حضور در انقلاب مشروطه و فتح تهران بود.

نقش او در فتح تهران، میزان محبوبیتش را به ویژه نزد ایل بختیاری افزایش داد و طرفداران بسیاری یافت، به طوری که به لقب سرداری مفتخر شد. سردار مریم بختیاری، در سال ۱۳۱۶ خورشیدی، در اصفهان در گذشت و در تکیه بختیاری‌های تخت فولاد اصفهان به خاک سپرده شد.

پژوهشگر ایرنا با «کورش اسدپور» پژوهشگر، موسیقی دان و آهنگ ساز بختیاری، اولین فردی که شخصیت بی بی مریم را به عرصه هنر کشاند، به گفت و گو پرداخت.

زنان ایرانی در کارزار زندگی همه به نوعی بی بی مریم هستند

اسدپور خواننده تیتراژ سریال تلویزیونی «بانوی سردار» اظهار داشت: من مدت‌ها قبل از انتشار کتاب «سردار بی‌بی مریم بختیاری سردار آزادگی» نوشته «پریچهر سلطانی» آلبوم «ذله» را منتشر کرده بودم که یکی از آثار این آلبوم ترانه‌ای با موضوع «بی‌بی مریم» بود و خوشبختانه این آلبوم و قطعه، که محتوای کلی آن درباره زنان غیور ایل بختیاری بود، با استقبال مخاطبان روبرو شد. به گفته خانم سلطانی، یکی از انگیزه‌هایی که ایشان در تالیف  این کتاب داشت گویا همین ترانه بود و برای من افتخار است. روزگاری کسی از اسطوره مقاومت و پایمردی مردم ایل بختیاری خبری نداشت تا اینکه از بیست سال پیش شرایط به گونه‌ای فراهم شد تا مردم با یکی از شخصیت‌های مهم تاریخ کشورمان آشنا شوند.

در تاریخ ما زنان اسطوره ای چندان شناخته نیستند. حماسی خوانی  در میان قوم لر طرفداران زیادی دارد و بیشتر حول محور مردان جنگجو شکل می گیرد. کسانی همانند علیمردان خان فرزند بی بی مریم  یکی از اسطوره های ملی ومحلی کشور است که با استعمار انگلستان مبارزه کرد و «مقام معظم رهبری» در دیداری با بختیاری ها به این شخصیت اشاره کرده است. پشت سر هر مرد بزرگی، زن شایسته وجود دارد و باید به نقش زنان نیز توجه شود. بی بی مریم مشوق فرزندش علیمردان خان در شجاعت و مبارزه بود. این بانوی ایران به دلیل پایداری نشان لیاقت از ویلهم دوم آلمانی گرفته است. پریچهر سلطانی در کتاب بانوی ایرانی می نویسد که بی بی مریم نامه های از دولت عثمانی و هلند دریافت کرده است.  اگر شایستگی ایشان نبود این دولت ها به وی نامه نمی نوشتند یا شخصیتی همانند دهخدا به عمارت ایشان پناهنده نمی شد.

 این فعال هنری همچنین بیان داشت: مبارزات و مدیریت ایشان باعث شده که اشعاری در وصف این سردار زن ایرانی را جمع آوری کنم و آهنگ بی بی مریم را ساختم که باعث معرفی این شخصیت به جامعه ایرانی شد. در ابتدای نشر این اثر  هنری عده زیادی از مردم به دلیل آشنا نبودن با شخصیت بی بی مریم بر این باور بودند که بی بی مریم از اقوام بنده هست و فضا به گونه ای نبود که با این شخصیت آشنایی داشته باشند. نشر این آهنگ در بیست سال گذشته باعث شناخت این شیر زن بختیاری شد. بانوی که بر علیه استعمار و قلدران قد برافراشت و به زنان ایرانی هویت داد. برای شناخت جایگاه زنان  ایرانی و بزرگ بودن شخصیت آنان باید اسطوره های ملی و محلی شناخته شوند و این بخشی از هویت و فرهنگ ماست.

به گفته اسدپور، شخصیت های دیگری بودند که در خیلی  از جنبه ها  مدیریت جنگی را بر عهده داشتند. «بی بی عظیمه» یکی از  زنان بزرگ، تک تیر اندازی ماهر و اسب سواری چابک بود که علیه استبداد قجری مبارزه کرد، اما بی بی مریم تنها زن ایرانی بود که نشان سرداری گرفت. زنان ایرانی هر کدام در کارزار زندگی، تربیت فرزند و نجابت اسطوره های شاخص هستند. ساخت این سریال حرکت خوبی و شایسته ای در صدا و سیما بود شخصیت زن ایرانی را به جامعه معرفی کرد و در نوع خود بی نظیر بود.

وی در ادامه گفت: امتیاز و مدیریتی که زنان ایرانی و بختیاری از گذشته تاکنون داشته و دارند مشوقی برای تالیف کتاب خانم سلطانی شد و نشان داد هنر می تواند بارها را به دوش بکشد و موضوعات فراموش  شده را روشن کند و اعتلا بخشد. مولودی آهنگ ما نقش اساسی در افکار پریچهر سلطانی داشت تا کتابش را خلق نماید.

انتقادها از سریال بانوی سردار

 اسدپور در مورد انتقادهایش به سریال بانوی سردار گفت: در ابتدا تشکر و سپاس فراوان دارم از  کارگردان محترم این سریال، اما نکاتی  انتقادی هم وجود دارد که بیان آن عاری از لطف نیست. کارگردان این سریال لر زبان نبود و آشنایی عمیق با فرهنگ لر نداشت. در بحث پوشش، لباس خوبی برای این کار طراحی نشده بود. در گویش سریال نیز انتقادهای بود اما اگر از گویش محلی استفاده می شد فقط مخاطب خاص  لر زبان داشت و چندان عمومیت و فراگیر نمی شد. در سریال به  تحت تاثیر قرار گرفتن شخصیت بی بی مریم از برادرش سردار اسعد کمتر توجه شده است. جنگی که با انگلیس ها داشت و کمکی که به آلمانی ها کرد نیز چندان پرداخته نشده بود. در مجموع انتقاد و ایراد به همه کارهای هنری وارد است و باید محدودیت های کارگردان را نیز مد نظر داشت.

این فعال هنری در پایان این گفت وگو اظهار داشت: سریال  بانوی سردار به زنان ایرانی هویت داد. من از همه دست اندر کاران و عوامل این مجموعه تشکر می کنم و برایم افتخار است که آهنگی را که نزدیک به دو دهه قبل خواندم اکنون به سریالی تبدیل شد و هویت زن ایرانی را به نمایش گذاشت.

منبع: ایرنا

کلیدواژه: خواننده موسیقی سنتی ایرانی بی بی مریم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۰۶۵۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

26 بازیکن به اردوی تیم ملی فوتبال زنان دعوت شدند

اسامی بازیکنان دعوت شده به اردوی تیم ملی زنان، روز گذشته اعلام شد.

طرفداری | اردوی آماده‌سازی تیم ملی فوتبال زنان از ۲۰ تا ۲۴ اردیبهشت ماه در مرکز ملی فوتبال برگزار می‌شود. به همین منظور مریم آزمون، سرمربی تیم ملی فوتبال زنان اسامی بازیکنان دعوت شده به این اردو را به شرح زیر اعلام کرد:

کیمیا کافی، سارا دیدار (خراسان رضوی) - مریم ایزدپناه ، فهیمه ارزانی (کهکیلویه و بویراحمد) - فاطمه رضایی، سمیه آوج، نرگس خانی (البرز) - غزل مرشدی، نگین نقدی (کرمانشاه) - الهه جاویدان (بوشهر) - مینا ایری (گلستان) - زینب اسماعیلی (مازندران) - راحیل جعفری (فارس) - کیمیا نوری (تهران) - فاطمه شبان، مرضیه فیضی (اصفهان) - سمیرا محمدی، سوینچ سلیمانی (آذربایجان شرقی) - رقیه جلال نسب (خوزستان) - مرضیه نیکخواه، آتنا توفیق (همدان) - کوثر عنبری، روژین تمریان، فاطمه یوسفی، مریم نامی (ایلام) - مائده بیرنگ (گیلان)

از دست ندهید ????????????????????????

جای خسرو حیدری بودم پیشنهاد منچسترسیتی را قبول می‌کردم! مرد هزار چهره؛ یورگن کلوپ مشاور مالی شد (فیلم) خوشحالی باورنکردنی جیمی کرگر در دیوار زرد! (فیلم) لیونل مسی در شکل‌وشمایلی که هرگز ندیده‌اید! (عکس)

دیگر خبرها

  • رکوردشکنی فری استایل توسط بانوی ایرانی
  • 26 بازیکن به اردوی تیم ملی فوتبال زنان دعوت شدند
  • کلنگ‌زنی ۶۰واحد مسکن مددجویی در چهارمحال و بختیاری توسط سپاه
  • پیشنهاد‌هایی از انگلیس، اسپانیا و ایتالیا برای سردار آزمون
  • برپایی نمایشگاه خوشنویسی در شهرکرد
  • اتفاقی عجیب برای سردار آزمون در رم
  • پیشنهادات سردار آزمون از لالیگا، سری‌آ و لیگ برتر انگلیس
  • دشمنی به نام سردار آزمون | موضع رسمی در خصوص جلوگیری از بازی کردن ستاره ایرانی
  • رمان اجتماعی معمایی «آفرودیت» در نمایشگاه کتاب عرضه می‌شود
  • وضعیت نامشخص آزمون و ۵ بازیکن رم در پایان فصل