Web Analytics Made Easy - Statcounter

حبیب دهقان‌نسب، بازیگر سینما و تلویزیون در گفت‌‌وگو با خبرنگار ایکنا درباره چرایی موفقیت مجموعه «بانوی سردار» اظهار کرد: مردم از کار‌های آپارتمانی خسته شده‌اند، چون در این قبیل تولیدات، تنها قصه‌هایی یک شکل و تکراری روایت می‌شوند، اما در کار‌های تاریخی این فرصت پیش می‌آید تا حرف‌های جدیدی زده شود. برای همین سریال‌هایی نظیر «بانوی سردار» و «بانوی عمارت» توانسته‌اند در جذب تماشاگر موفق باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: نکته دیگری که به واسطه چنین کار‌هایی به آن می‌توان دست یافت. ترویج فرهنگ و تاریخ ملی و دینی کشورمان است. در سال‌های اخیر کشورمان به شدت در معرض آثار خصمانه است که تاریخ ملی و دینی ما را هدف قرار داده‌اند. در این کار‌ها فرهنگ و تاریخ ما به سخره گرفته می‌شود، بنابر این تولیداتی نظیر بانوی سردار قادر است، اتفاقی خوب در این حوزه باشد به شرطی که تعداد چنین کار‌های بیشتر شود.

این بازیگر دلیل حضورش در بانوی سردار را داشته‌های سریال توصیف کرد و گفت: وقتی فیلمنامه به دستم رسید از نقش، خوشم آمد، زیرا شخصیت‌هایی که چالش ایجاد می‌کنند، دوست دارم، اما حضور پرویز شیخ‌طادی به عنوان کارگردان، مهمترین دلیل برای پذیرش این نقش بود. من در فیلم شکارچی شنبه با شیخ طادی کار کرده‌ام و می‌دانم او به شدت در کارش دقیق است. شیخ‌طادی برای این‌که روایتی تاریخی را جلوی دوربین برد آن برهه را جز به جز می‌خواند تا هیچ چیزی از چشمش جا نماند. همچنین وی به شدت از تحریف آنچه رخ داده در کارهایش پرهیز می‌کند و تنها اتکایش واقع‌نگری است.   سریال تاریخی باید دور از پروپاگاندا باشد

کارگردان فیلم «امپراطور جهنم» در پاسخ به این نقد که آثار تاریخی تلویزیون عمدتاً آثاری پروپاگاندا هستند در همین راستا آیا بانوی سردار هم چنین بوده؟ بیان کرد: سریال‌هایی بیشتر شکل سفارشی و دولتی به خود می‌گیرند که در آن تاریخ انقلاب یا تاریخ معاصر روایت شود، اما معمولاً کار‌هایی که تاریخ دورتر را مد نظر دارند، چنین نیستند. داستان بی بی مریم به جریان یا گروهی خاص تعلق ندارند، بلکه تاریخ این سرزمین به عظمت و شجاعت یک سردار ایرانی، سر تعظیم فرود می‌آورد. در ضمن قصه این سریال از رشادت‌های قومی می‌گوید که همه مردم به شجاعت آن‌ها واقفند برای همین هم نمی‌توان عنوان سفارشی را به کار داد.

دهقان‌نسب تصریح کرد: بهترین مثال برای کاری که شکلی دولتی از تاریخ را روایت می‌کند، سریال معمای شاه است. در این کار تحریفات بسیاری رخ داد، همین مسله نیز سبب شد کار به شدت با افت تماشاگر رو‌به‌رو شود، در صورتی که اصلا نیازی به اغراق یا تحریف نبود، چون اگر واقعیت را نشان می‌دادیم به بهترین نحو سبویی پهلوی مشخص می‌شد، اما با تحریفی که پیش آمد، مخاطب کار را پس زد. این مسئله به اندازه‌ای حاد شد که سیما برای به پایان رساندن آن از تولید قسمت‌های پایانی چشم‌پوشی کرد.

دهقان‌نسب متذکر شد: در کشور‌های صاحب سینما همیشه شخصیت بزرگ، محور کار‌های متعددی سینما و تلویزیون هستند، اما چرا ما نتوانسته‌ایم تصویرگر قهرمانان خود باشیم؟ آیا مسائل مالی دلیل این اتفاق بوده‌اند؟ جواب این است که کم‌کاری مورد نظر هیچ ربطی به مسائل مالی ندارد، چون وقتی تلویزیون می‌تواند سریال‌هایی، چون «حضرت موسی(ع)» و «مختارنامه» را بسازد دیگر ساخت آثاری نظیر بانوی سردار چندان سخت نیست، اما نکته بعد، در ساخت این قبیل تولیدات، آگاهی و دانش مستتر در کار است، خواسته‌ای که رسیدن به آن مستلزم تحقیقات فراوان است.   برخی حساسیت‌ها دست فیلمسازان را بسته‌ است

وی تاکید کرد: در کنار دلایلی که برشمردم برخی حساسیت‌ها پیرامون چگونگی تصویرگری از شخصیت‌های میهنی و دینی عامل دیگری است که اجازه کار کردن را در این حوزه از بسیاری از فیلمسازان می‌گیرد، چون ممکن است کارشان با مشکلات پخش مواجه شوند در اینجا اثر کمال تبریزی را مثال می‌زنم که با حواشی بسیاری مواجه شد و پس از ماه‌ها هنوز ادامه آن پخش نشده است.

این بازیگر در پاسخ به این سوال که چرا در این سریال از لهجه محلی بهره برده نشده است، تاکید کرد: این‌که بخواهیم سریال را با گویش لری پخش کنیم در رسانه ملی انجامش ممکن نیست، چون عموماً مردم این زبان را نمی‌دانند، همچنین اگر می‌خواستیم از لهجه بهره ببریم، ممکن بود برخی اتفاقات مثال عدم گویش خوب لهجه پیش بیاید، برای همین ترجیح داده شد تا به زبان و گویش فارسی کار پخش شود تا همه بتوانند با آن ارتباط برقرار کنند.   قهرمانان خود را با آثار نمایشی معرفی کنیم

وی درباره استفاده از زیرنویس هم گفت: شاید در سینما استفاده از زیرنویس باب شده باشد، اما در رسانه ملی این خواسته ممکن نیست، زیرا بسیاری از تماشاگران تلویزیون با این شکل از پخش مانوس نیستند، اما آنچه بیش از زبان و گویش اهمیت دارد، تصویرسازی درست از شخصیتت بانوی سردار «بی بی مریم» است، چون اگر بتوانیم قهرمانان خود را به زیبایی و درستی تصویر کنیم همه از این اتفاق راضی خواهند بود و دیگر هیچ‌گونه اعتراضی پیش نخواهد آمد.

دهقان‌نسب در پایان درباره زمان پخش آثار نمایشی در سیما هم چنین اظهار کرد: به نظرم در سیما اصل مهم در دیده شدن زمان و ساعت پخش سریال است. بانوی سردار خوشبختانه از این امتیاز بهرمند بود و توانست دیده شود، اما کاری نظیر سریال «از یاد‌ها رفته» که عید نوروز روی آنتن رفت این بخت را نداشت، برای همین به مسئولان سیما توصیه می‌کنم، آثاری که حرفی برای گفتن دارد در زمانی مناسب روی آنتن بفرستند تا به بهتر دیده شدن آن کمک شود.   گفت‌وگو از داود کنشلو   انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: حبیب دهقان نسب بانوی سردار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۵۹۷۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سردار رادان: به سبک خودمان آزادی را ایجاد می‌کنیم

به گزارش تابناک، فرمانده فراجا گفت: از دشمن سؤال می‌کنیم که در دانشگاه‌های آمریکا، فرانسه و انگلستان چه خبر است؟! از دانشجویان دختری که به آن‌ها ستم‌ها می‌شود و از شعار زن زندگی و آزادی که در آمریکا و اروپا می دادند چه خبر؟!
سردار احمدرضا رادان، فرمانده فراجا عصر امروز در اجتماع بزرگ مردم اصفهان که در خیمه گلستان شهدا برگزار شده بود، در حمایت از طرح عفاف و حجاب با بیان اینکه افتخار پلیس اجرای حکمی قانونی و شرعی در حوزه عفاف و حجاب است، اظهار کرد: قصه پرغصه حجاب دشمن ما را در همه عرصه‌های تاریخ آزار داده است مربوط به امروز و دیروز نیست.

وی با بیان اینکه نقشه شوم برای عفاف و حجاب از زمان ایجاد جرأت تعرض به خانه دختر رسول خدا کشیده شد، تصریح کرد: این دشمنی از آن روز تا امروز ادامه دارد و کم‌توجهی است که احساس کنیم که هجمه به عفاف و حجاب از دیروز و امروز بوده است، البته شدت پیدا کرده است.رادان با بیان اینکه دشمن تمام‌قد در برابر دین ما قرار گرفته تا بتواند همه کید و حیله‌های خود را به منصه ظهور برساند، عنوان کرد: این نکته به این معنی نیست که یک دختر از روی نافهمی یا کید دشمن حجابی از سر بردارد؛ اساس دو جبهه در برابر هم قرار گرفتند، اسلام در یک طرف و کفر در طرف دیگر قرار گرفته‌اند.

 فرمانده فراجا با اشاره به فتنه‌های گذشته و امروز تصریح کرد: دشمن فهمیده است که اصل مترقی دین و عفاف و حجاب، اصلی است که نمی‌تواند در برابر آن مقاومت کند؛ بلکه باحجاب و عفاف نه به‌عنوان یک روسری بلکه به‌عنوان یک اصل مخالفت خود را آغاز کردند.
وی با بیان اینکه عنصر کلیدی دشمن برای درنوردیدن همه سنگرهای ما اصل مترقی عفاف و حجاب است، گفت: رضاشاه را کسی جز اروپایی‌ها سر خط کردند که چادر از سر زنان ما بردارد؟ آن روز سرباز بی جیره و مواجب اروپایی‌ها رضاشاه و عیاشی او بودند.

رادان ادامه داد: اولین قدم دشمن برای اینکه نقشه خود را عملی کنند، تحریف واقعیت بود، تحریف واقعیت می‌تواند آن چنان در ذهن‌ها متجلی بشود که حتی خود فرد گمان کند اشکالی است؛ این تحریف واقعیت با تغییر برخی زشتی‌ها شروع می‌شود و حتی برخی مسوولان ما هم دچار این تحریف می‌شوند.

فرمانده فراجا با بیان اینکه برنامه دشمن برای استحاله فرهنگی و دینی جامعه ما است، خاطرنشان کرد: دشمن ابتدا شک و تردید و تحریف واقعیت را ایجاد کرد و اندک‌اندک و زمان‌دار پیش می‌آید و وارد بدنه جامعه اسلامی ما می‌شود.

وی با بیان اینکه وقتی که حیا از زنان ما گرفته شود، غیرت از مردان گرفته می‌شود، عنوان کرد: بال غیرت و حیا وقتی آسیب دید، استحاله فرهنگی شکل می‌گیرد، امروز پلیس جمهوری اسلامی ایران مفتخر به حمایت مردم انقلاب است که با جوششی وصف‌ناپذیر به دنبال احیای دین خود هستند.

رادان با بیان اینکه مردم اصفهان شناسنامه‌ای مشخص دارند و به تعبیر رهبر معظم انقلاب شهر انقلاب، شهر کار، خدمت و تربیت نیروی انسانی است، تصریح کرد: شهید علی زاهدی و شهیدانی که در این گلستان شهدا خفته‌اند، تربیت‌یافته این شهر بودند. علی‌الخصوص شهید زاهدی با شهادتش عظمت رژیم صهیونیستی را به زیر کشید.

فرمانده فراجا با بیان اینکه آفرینش ۹ دی توسط مردم انقلابی، متدین و پیرو خط ولایت‌فقیه، آتش فتنه سال ۱۳۸۸ را خاموش کرد، مردان و زنان غیور ایرانی را سنگر دارانی نامید که مدافع دین و حرمت‌های آن هستند و فریب‌خوردگان جوامع غربی را به آغوش جامعه بازمی‌گردانند.
وی ادامه داد: اگر این مردم نبودند سنگرها گرفته می‌شد؛ مردم افتخار کنید رئیس‌جمهوری دارید که برایش تکلیف مهم است. حتی اگر قضاوت شود، مستحضر به رئیس قوه قضائیه‌ای هستید که تمام‌قد پای‌کار طرح نور آمدند.

رادان افزود: بیشترین کسانی که در طرح نور و لایحه عفاف و حجاب تلاش کردند، نمایندگان اصفهان بودند که از جمله آن‌ها آقایان بانکی، نقدعلی و حاجی‌دلیگانی هستند.

فرمانده فراجا تصریح کرد: ما در سال ۱۴۰۲ در مأموریت‌های مختلف بالغ بر ۹۳ شهید و در سال ۱۴۰۳ نزدیک به ۱۶ شهید در راه حراست از مردم داشتیم.

وی گفت: عهد می‌بندیم که مدافع خون شهدا باشیم و مسیر طرح نور را برای پاسداشت از دختران و مادران سرزمینمان ادامه دهیم، بر این عهد و پیمان استوار خواهیم ماند؛ دشمن بسیار تلاش کرد که شبهه‌های فراوان ایجاد کند و آزادی‌ها را تحریف کرد.

رادان تصریح کرد: از دشمن سؤال می‌کنیم که در دانشگاه‌های آمریکا، فرانسه و انگلستان چه خبر است؛ از دانشجویان دختری که به آن‌ها ستم‌ها می‌شود و از شعار زن زندگی و آزادی که در آمریکا و اروپا می دادند چه خبر؟! آن‌ها آزادی را برای خودشان تعریف می‌کنند.

فرمانده فراجا تأکید کرد: ما به سبک خودمان آزادی برای احیای دینمان را ایجاد می‌کنیم و پاسدار خون شهدا خواهیم بود.

 
منبع: فارس

دیگر خبرها

  • سردار رادان: عهد می‌بندم طرح نور را ادامه دهیم
  • سردار رادان: به سبک خودمان آزادی را ایجاد می‌کنیم
  • جبلی: باید کار‌های بیشتری در موضوع عفاف و حجاب انجام شود
  • ۱۳ میلیون دلار برای القای تاریخچه ترور و کشتار به ایران و مذهب شیعه | جعل تاریخ در سریال حشاشین
  • رجوع و روایت آتش بلاگری و سلبریتی شدن در روابط زن و شوهری
  • علت ممنوعیت سریال مصری حشاشین؛ تحریف تاریخ ایران
  • ثبت ۵ اثر طبیعی شهرستان سپیدان در فهرست آثار طبیعی ملی
  • جبلی :باید کارهای بیشتری در موضوع عفاف و حجاب انجام شود
  • «حشاشین» سریالی بر اساس تحریف تاریخ است
  • کارکرد انتقادی و راهبری فیلم های مستند کمرنگ شده است