Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، بازی های پارالمپیک ۲۰۲۰ توکیو با وجود همه‌گیری ویروس کرونا متفاوت‌ترین رویداد در تاریخ حضور ایران در این آوردگاه جهانی بود. هم برای زنان و هم مردان با کاروانی مزین به نام سردار دل‌ها.

کاروان ایران در ۹ دوره حضور در پارالمپیک بهترین نتیجه تاریخ حضورش را در ۲۰۲۰ با اعمال راهبرد کیفی‌گرایی کسب کرد و با مجموع ۲۴ مدال بر سکوی سیزدهمی ایستاد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 جایگاه سیزدهمی و عدد ۱۳ و چه تصادفی که یادآوری کرد؛ عدد روز به شهادت رسیدن سردار شهید حاج قاسم سلیمانی.

اما عدد یک را از ۱۳ برداریم می‌ماند سه. یعنی هتریک سه بانوی طلایی با سه نشان زرین برای نخستین بار در تاریخ پارالمپیک. ساره جوانمردی، هاشمیه متقیان و زهرا نعمتی که در هشتمین دوره حضور زنان در پارالمپیک برای نخستین بار طلایی شدند و اتفاقی تازه‌تر در ورزش زنان معلولان رخ می‌دهد و به زنان المپیک ایران یادآوری می کند که معلولیت محدویت نیست.

بارسلونا و نخستین حضور زنان در پارالمپیک

در نگاهی کلی سابقه حضور ایران در پارالمپیک به ۱۹۸۸ سئول بازمی‌گردد که زنان در نخستین دوره حضور نداشتند تا اینکه در ۱۹۹۲ بارسلونا برای نخستین بار رشته تنیس روی میز به این رویداد راه یافت و از ایران چهار بانو در رشته تنیس روی میز  پا به پارالمپیک می‌گذارد اما مدالی نمی‌گیرند. این سرآغاز حضور زنان بود تا اینکه در بازی‌های پارالمپیک ۱۹۹۶ آتلانتا تیراندازی به عنوان دومین رشته نخستین حضورش را با اعزام ۲ بانو تجربه کرد و مدالی هم نگرفت.

البته کسی انتظار کسب مدال از زنان در پارالمپیک را در آن دوره نداشت اما زنان در پارالمپیک ۲۰۰۰ سیدنی با اعزام یک بانو در دوومیدانی و سه تیرانداز به نخستین مدال رسید. نیره عاکف نخستین مدال‌آور زن پارالمپیک لقب گرفت در تیراندازی برنزی شد. این انگیزه‌ایی به کاروان داد تا روی مدال‌آوری زنان هم باید حساب باز کرد. نیره عاکف نخستین بانوی مدال آور ایران در پارالمپیک ۲۰۰۰ سیدنی

دست زنان در سه دوره پارالمپیک به مدال نرسید

این جا بود که در پارالمپیک ۲۰۰۴ آتن به جای یک نفر سه بانو در دوومیدانی و سه بانو در تیراندازی اعزام می‌شوند و اعظم خدایاری با کسب برنز در دوومیدانی نخستین مدال این رشته در بخش زنان را تصاحب می‌کند. اما در ۲۰۰۸ پکن تنیس روی میز پس از چهار دوره حضور نداشتن ۲ نماینده اعزام می‌کند و  در دوومیدانی و تیراندازی ۲ رشته مدال‌آور ایران در بخش زنان ۲ نماینده اعزام می‌شوند. ولی مدالی کسب نمی‌شود. در آتن و پس از بارسلونا و آتلانتا  سومین دوره حضور زنان در پارالمپیک است که نمایندگان زن کشورمان مدال نگرفتند. اعظم خدایاری دومین بانوی مدال آور ایران درپارالمپیک ۲۰۰۴ اتن

تا اینکه در ۲۰۱۲ لندن  با اعزام ۲ بانو در دوومیدانی، ۲ بانوی تیرانداز و برای نخستین بار حضور سه بانوی کماندار اتفاق‌های خوبی  رقم می‌خورد. نخست: ساره جوانمردی دومین برنز تیراندازی را کسب می‌کند و زهرا نعمتی در نخستین حضور این رشته نخستین طلای زنان را به نام خود ثبت می‌کند و تیمی ریکرو زنان هم برنز می‌گیرد. نعمتی در واقع با کسب مدال طلا، به اولین زن طلایی پارالمپیک ایران تبدیل شد. او مسابقات ریکرو انفرادی در مرحله رنکینگ با امتیاز ۶۱۳، رکورد پارالمپیک را شکست. لندن جایی بود که نگاه به حضور زنان در ورزش قوت گرفت به زنان انگیزه داد.

در ریو ۲۰۱۶ زنان در پنج رشته اعزام شدند. در تیرو کمان سه بانو، دوومیدانی سه بانو، کانو یک بانو، تیراندازی چهار بانو و همچنین تیم والیبال. اما در این دوره حضور زنان رکورد زده شد که دستاورد آن دومین طلای زهرا نعمتی و ۲ طلای ساره جوانمردی بانوی تیرانداز که در دومین حضور در پارالمپیک ۲ طلا می‌گیرد.

حال برخلاف ریو در ۲۰۲۰ هشت زن در چهار رشته و با تعداد کمتر از ریو اعزام شدند که هاشمیه متقیان با دستیابی به مدال طلای پرتاب نیزه کلاس ادغامی F۵۵ و F۵۶ بانوان چراغ مدال زنان را در توکیو روشن کرد. این رشته در بخش زنان تاکنون ۲ نشان گرفت. اعظم خدایاری برنز آتن و متقیان طلای ۲۰۲۰. هاشمیه متقیان نخستین طلایی پارادوومیدانی ۲۰۲۰

دومین طلایی زنان ساره جوانمردی بانوی تپانچه طلایی است که با این نشان سومین طلای تاریخ حضور خود را در پارالمپیک دشت کرد. جوانمردی با کسب ۲۳۹.۲  امتیاز، رکورد جهان و پارالمپیک را که در اختیار خودش بود شکست، رکورد پیشین ماده تپانچه بادی ۱۰ متر با ۲۳۸.۱ به نام ساره ثبت شده بود.

پس از آن نعمتی نخستین مدال‌آور طلایی زنان و سومین بانوی طلایی ۲۰۲۰ در این دوره با  پیروزی مقابل ورزشکاری از ایتالیا به سومین مدال طلای خود در ادوار بازی‌های پارالمپیک دست یافت و به عبارتی هت‌تریک کرد. حال این سه بانوی طلایی هر کدام با کسب یک طلا از این حیث هم هت‌تریک کردند.

زنان پارالمپیک در هشت دوره حضور در مجموع در هفت رشته تنیس روی میز، تیراندازی، دوومیدانی، تیرو کمان، کانو، والیبال و تکواندو  شرکت کردند و توانستند در سه رشته تیراندازی، تیرو کمان، دوومیدانی مدال‌آوری کنند. سهم مدال زنان در این هشت دوره ۱۱ مدال (هفت طلا و چهار برنز) است. سهم تیراندازی (سه طلا و ۲ برنز)، تیر و کمان (سه طلا و یک برنز) و دوومیدانی (یک طلا و یک برنز). اما پنج بانوی مدال‌آور ادوار پارالمپیک نیره عاکف، اعظم خدایاری، ساره جوانمردی، زهرا نعمتی و هاشمیه متقیان هستند.

اما در این دوره اتفاق معنوی هم رخ داد «ساره جوانمردی» بانوی قهرمان پارالمپیک ۲۰۲۰ برای قهرمانی همراه با حفظ حجاب و وقار زن مسلمان شایسته دریافت هدیه معنوی و زهرا نعمتی عضو شورای ورزشکاران کمیته بین المللی پارالمپیک شدند.

منبع: پارس فوتبال

کلیدواژه: زهرا نعمتی ساره جوانمردی پارالمپیک توکیو زهرا نعمتی ساره جوانمردی زنان در پارالمپیک برای نخستین بار پارالمپیک ۲ ساره جوانمردی هاشمیه متقیان حضور زنان تنیس روی میز زهرا نعمتی دوره حضور مدال آور سه بانو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت parsfootball.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس فوتبال» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۱۹۵۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاروان المپیک و پارالمپیک پاریس نگران بودجه!

بعداز اعلام نگرانی دبیرکل کمیته ملی المپیک درباره نرسیدن بودجه کاروان ایران در بازی‌های المپیک پاریس، حالا سرپرست کاروان پارالمپیک هم دغدغه مالی ورزشکاران را علنی کرده است. 

به گزارش تابناک ورزشی؛ به نقل از روابط عمومی کمیته ملی پارالمپیک، سید محمد پولادگر سرپرست کاروان اعزامی به بازی‌های پارالمپیک 2024 پاریس در خصوص آماده سازی ورزشکاران جانباز، توان‌یاب، نابینا و کم‌بینای ایران اظهار داشت: بازی های پارالمپیک پاریس از ابعاد مختلفی دارای اهمیت است و قطعا یکی از سخت ترین رویدادهای ورزشی خواهد بود که کشور عزیزمان ایران در آن حضور خواهد یافت. از این رو کمیته ملی پارالمپیک با برنامه‌ریزی دقیق از ماه‌ها قبل اردوها و برنامه‌های آماده‌سازی ورزشکاران را آغاز و این اردوها طبق برنامه در حال انجام است. با وجود محدودیت‌های موجود، تلاش شده تا بهترین امکانات برای آماده‌سازی ورزشکاران فراهم و دغدغه های این عزیزان مورد توجه قرار گرفته و برطرف شود.

وی در خصوص تعداد سهمیه های کسب شده گفت: تاکنون 38 سهمیه برای حضور در بازی‌های پارالمپیک پاریس توسط ورزشکاران کشورمان در رشته های پارادوومیدانی، پاراتیراندازی، پاراتکواندو، پاراتیراندازی با کمان، پاراشنا، والیبال نشسته و گلبال کسب شده است. در رشته های پاراوزنه برداری، پاراجودو، پاراکانو و همچنین پارادوومیدانی هنوز شانس کسب سهمیه داریم که این سهمیه‌ها به لطف خدا و با توجه به برنامه‌ریزی‌های انجام شده، تلاش و انگیزه بالای ورزشکاران و مربیان دور از دسترس نیست.

سرپرست کاروان اعزامی به بازی‌های پارالمپیک پاریس افزود: اعزام در 10 رشته ورزشی برای بازی‌های پارالمپیک پاریس قطعی شده است و با توجه به اصل کیفیت گرایی و سیاست‌های کمیته پارالمپیک لیست نهایی نفرات اعزامی طبق زمان تعیین شده توسط کمیته برگزاری بازی ها تا پایان خردادماه مشخص خواهد شد. انتخاب نفرات اعزامی بر اساس سهمیه‌های کسب شده، عملکرد ورزشکاران در اردوها و نتایج تست های آمادگی در راستای کسب نتایج مطلوب و مدال در بازی‌های پارالمپیک انجام خواهد شد و اعزام تیم گلبال نیز براساس ملاک های تعیین شده کمیته پارالمپیک قطعی شد.

 پولادگر با اشاره به بودجه پیشنهادی کمیته ملی پارالمپیک برای سال 1403 افزود: انتظار داریم با توجه به اینکه در سال مهم برگزاری بازی‌های المپیک و پارالمپیک قرارداریم، بودجه کافی به منظور حمایت از کاروان اعزامی و حضور مقتدرانه ورزشکاران در این میدان بزرگ بازی‌های پارالمپیک پیش بینی شود. البته ما از مباحث بودجه ای به شدت نگران هستیم و امیدواریم دولت و مجلس آن را حل کنند.

پولادگر افزود: همواره مقام معظم رهبری در دیدار با ورزشکاران نسبت به مباحث فرهنگی و مرام پهلوانی تاکید داشته اند، از اینرو اهتمام ویژه نسبت به این موارد از مهم‌ترین اولویت‌های کمیته ملی پارالمپیک است لذا اردوی تیم های ملی با حضور مربیان فرهنگی تشکیل می شود. همچنین برای نخستین بار روانشناسی دینی پایه توسط روانشناسان ورزشی حاضر در اردوهای ملی مورد توجه قرار گرفته است. 

وی در خصوص پاداش در نظر گرفته شده برای قهرمانان پارالمپیک اظهار داشت که اعلام مبلغ پاداش منوط به آگاهی کمیته از بودجه تخصیصی می باشد، لذا پس از نهایی شدن این موضوع تعیین و اطلاع رسانی خواهد شد.

 پولادگر افزود: علاوه بر جوایز نقدی، حمایت‌های دیگری نیز از ورزشکاران پارالمپیکی کشورمان انجام می‌شود. این حمایت‌ها شامل پرداخت کمک هزینه ماهیانه برای ورزشکاران و کادرفنی، تخصیص کمک هزینه برگزاری اردوها برای فدراسیون ها، اعزام به رویدادهای تدارکاتی بین‌المللی و ارائه خدمات تخصصی، پزشکی، روانشناسی، تغذیه و همچنین سنجش و ارزیابی عملکرد ورزشکاران بر اساس یافته های علمی در قالب آکادمی ملی پارالمپیک است.

وی با تاکید بر لزوم همکاری فدراسیون ها و ورزشکاران برای انجام دقیق برنامه های پیش بینی شده، حضور ورزشکاران و کادرفنی در رویدادهای آموزشی به ویژه آموزش های ضددوپینگ و همچنین آزمون های سنجش عملکرد را ضروری دانسته و نسبت به اثر گذار بودن نتیجه آزمون های سنجش در اعزام ورزشکاران تاکید و ابراز امیدواری کرد کاروان پارالمپیک در بازی های پاریس خوش درخشیده و بار دیگر موفق به تاریخ سازی گردد. 

دیگر خبرها

  • خوشبین: امیدوار به ارتقای مدال‌های آسیایی هستیم
  • بانوی کبدی کار استان همدان در اردوی تیم ملی
  • شمارش معکوس برای آغاز حج تمتع / نخستین کاروان عمره‌گزاران امروز بازمی‌گردد
  • تیم ملی گلبال به فینال پارالمپیک فکر می‌کند
  • ورزشکار کرمانی مدال پارالمپیک را به سردار حاجی‌زاده تقدیم کرد
  • بازدید پولادگر از اردوی تیم ملی پاراکانو
  • کاروان المپیک و پارالمپیک پاریس نگران بودجه!
  • اعزام گلبال به پارالمپیک قطعی شد
  • آخرين خبرها از كاروان ايران در پارالمپيک پاریس
  • پولادگر: اعزام گلبال به پارالمپیک قطعی شد/نگران بودجه هستیم